Brachypelma vagans

Информация:

Произход: Части на Мексико, Ел Салвадор, Гватемала, Белиз и централна Америка.

Тип: Земен паяк

Размер: Среден, 10-13 см с краката. Един от най-бързо растящите видове в род Brachypelma. Женските живеят около 15 години, а мъжките съзряват полово за година и половина-две.

Темперамент: Миролюбива, но леко нервна.

Отрова: Слаба.

Отглеждане: Температура 25-28°C. Влажност около 70%.

Терариум: Тъй, като това е земен вид, е добре да се осигури укритие (корк, дървесна кора, кокосов орех или глинен съд), както и сравнително дебел слой субстрат, в който паяка ще може да си подкопае бърлога. Препоръчително е за големите индивиди да се сложи съд с вода (паничка).

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. На по големите екземпляри могат да се дават малки гущерчета или новородени мишлета или плъхчета до веднъж на месец, но само за разнообразие, никога като основна храна. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: 69 дни (източник: McKee, 1986). Константна температура (27°C) и влажност (80%)

Още:
При провокации обикновено предпочита да избяга или рита уртикарни косъмчета.

Един от проблемните видове в хобито – поради междувидови кръстоски с Brachypelma albopilosum пазарът е залят от хибриди. Намирането на чист Br. Vagans обикновено е трудно и никога няма 100% гаранция относно чистотата.

Име: Brachypelma vagans /развъдена при нас/
Раздел: Тарантули
Размер: 3.0см
Цена:
3,5см(М)
40лв
5.5см(Ж)
100лв