Храната


      Един от основните въпроси при отглеждането на тарантули е свързан с тяхното хранене. В менюто им влизат едри насекоми, по-рядко се случва да хванат някоя дребна птичка, гущер или жабче.

      Паяците бебета и младите тарантули се хранят по-често от възрастните екземпляри с цел интензивен растеж. Важно е да не пускате при паяка повече от 1-2 насекоми наведнъж. Могат дори да затлъстеят, което понякога води до проблеми при размножаването или ускорено стареене. Това обаче им дава възможността да живеят с месеци, без да се хранят. Установено е, че отраснал индивид може да издържи на водна диета цели 2 години, 9 месеца и 19 дни. И все пак – не правете това у дома си!  

      Щурците, наред с хлебарките, са идеалната храна както за възрастните тарантули, така и за бебета. Можете да разнообразявате менюто на тарантулата си с различни, наловени навън насекоми. Те задължително трябва да бъдат събирани далече от обработваемите площи, защото паяците са много чувствителни към всякакви отрови и могат да умрат. Добре е тарантулите да се хранят главно с безгръбначни, защото ако ядат много гръбначни животни, костите им могат да навредят на зъбите на паяка. В началото със сигурност ще се питате дали храната не е прекалено голяма за вашата тарантула. Ако дадения щурец, хлебарка или ларва е не по-голяма от тялото на вашата тарантула - проблеми няма. Ако е колкото нея, но с краката - тарантулата пак може да се справи с него.

Ето и едино клипче, което намерих в мрежата на което добре се вижда как една тарантула се храни:


Автор: Михаил Томов ( MetaDream )