Ephebopus cyanognathus

Информация:

Произход: Бразилия, Френска Гуана, Гуана и Суринам

Тип: Земен паяк

Размер: Около 10-13 см с краката, сравнително дребен вид. Бавен растеж, съответно живее дълго.

Темперамент: Нервен и агресивен. Също изключително бърз и плашлив. Не се препоръчва за начинаещи.

Отрова: Средно силна

Отглеждане: Температура 22-26°C. Влажност над 80%. Високата влажност е от критично значение за този вид!

Терариум: Ephebopus cyanognathus е изявен копач – задължително е да му се предостави дълбок терариум с изключително дебел слои субстрат за да може да си изкопае бърлога. Ако не му бъде предоставена възможност да се зарови ще се стресира, а това може да има летален изход. Няма нужда от поставяне на изкуствено укритие – той задължително ще си изкопае подземна бърлога. Със забиване на пръчка в субстрата и подкопаване на малка дупка може да определете къде ще бъде основния тунел на бърлогата му. Няма нужда от купичка с вода – просто поддържаите субстрата влажен.

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. Тъи като обикновенно няма видимост към бърлогата пускането на жива храна дирекно в нея е нежелателно и рисково! По време на линеене е напълно беззащитен – живата храна може да го нарани или дори убие. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.
Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Още:
Има красив син металически блясък на хелицерите си, но прекарва почти изцяло времето си под земята и затова не очаквайте че ще го виждате много.
Труден за размножаване и не особенно продуктивен – женските снасят между 80-110 яйца в пашкул.

Име: Ephebopus cyanognathus
Раздел: Тарантули
Размер: 1.5см
Цена:
2.0см
80лв