Brachypelma hamori (ex.smithi)

Информация:

Произход: Бреговите и пустинни зони на централно Мексико.

Тип: Земен паяк

Размер: По-голям от средния, 15-17 см с краката. Среден към бавен растеж, живее дълго – над 30 години (женските).

Темперамент: Миролюбива и срамежлива. Рядко хапе, въпреки че ако е провокирана е възможно да атакува. Предпочита да рита уртикарни косъмчета в защита.

Отрова: Слаба.

Отглеждане: Като типичен пустинник Brachypelma smithi живее при температура с голяма амплитуда 18-32°C. Възрастните индивиди предпочитат ниска влажност в границите на 55-65%. Малките индивиди не бива да бъдат държани в толкова суха среда, субстрата им не трябва да изсъхва никога – те пият от него.

Терариум: Тъй, като това е земен вид, е добре да се осигури укритие (корк, дървесна кора, кокосов орех или глинен съд), както и сравнително дебел слой субстрат, в който паяка ще може да си подкопае бърлога. Препоръчително е за големите индивиди да се сложи съд с вода (паничка).

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. На по големите екземпляри могат да се дават малки гущерчета или новородени мишлета или плъхчета до веднъж на месец, но само за разнообразие, никога като основна храна. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: 66 дни (източник: Todd Gearhart, 2001) - 91 дни (източник: McKee, 1986). Константна температура (27°C) и влажност (80%)

Още:
Един от най-разпространените видове тарантули отглеждани като домашни любимци. Предпочитана за първа тарантула заради непретенциозността си, сравнително едрия си размер и ефектен външен вид. Сравнително лесна за размножаване и продуктивна – може да снесе до 1000 яйца, въпреки че обикновено са 500-800.

Име: Brachypelma hamori (ex.smithi)
Раздел: Тарантули
Цена:
5.0см(Ж)
300лв