Grammostola pulchripes

Информация:

Chaco Golden Knee (Grammostola pulchripes) – Чако златоколенеста тарантула

Произход: Областта Chaco, която се намира на границата между Аржентина, Парагвай и Боливия. Среща се и в отделни части на Уругвай.

Тип: Земен паяк

Размер: Около 20-22см с краката, 8-9 см. тяло оптимален размер за възрастен индивид. Среден към бавен растеж. Мъжките достигат полова зрялост за 2-2,5 години, а женските за приблизително 3-4 години. Женските живеят над 12 години.

Темперамент: Хрисима и миролюбива.

Отрова: Слаба

Отглеждане: Температура 22-30°C. Влажност до 70%. Видът е сухолюбив и обитава предимно саванни местности.

Терариум: Тъй, като това е земен вид, е добре да се осигури укритие (корк, дървесна кора, кокосов орех или глинен съд), както и сравнително дебел слой субстрат, в който паяка ще може да си подкопае бърлога. Препоръчително е за големите индивиди да се сложи съд с вода (паничка).

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: 29 дни (източник: Todd Gearhart, 2000). Константна температура (27°C) и влажност (80%)

Още:
Един от най-бързо растящите и едри представители на рода Grammostola. Спокойния му нрав в комбинация с добрия му апетит и големите размери го правят предпочитана тарантула за начинаещи и напреднали.

Сравнително лесен за развъждане, женските снасят до 600-800 яйца в пашкул.

Старото име на вида е Grammostola aureostriata.

Име: Grammostola pulchripes
Раздел: Тарантули
Размер: 2.0см
Цена:
1.5см
40лв