Brachypelma emilia

Информация:

Произход: Мексико

Тип: Земен паяк

Размер: Около 14-15 см разкрач. Бавна скорост на растеж. Счита се за най-бавнорастящия от род Brachypelma. Затова пък живее изключително дълго – над 20 години (женските).

Темперамент: Спокойна и срамежлива. Освен бягството рита уртикарни косъмчета като предпочитан метод за самоотбрана.

Отрова: Слаба.

Отглеждане: Температура 24-28°C. Влажност около 65%.

Терариум: Тъй, като това е земен вид, е добре да се осигури укритие (корк, дървесна кора, кокосов орех или глинен съд ), както и сравнително дебел слой субстрат, в който паяка ще може да си подкопае бърлога. Препоръчително е за големите индивиди да се сложи съд с вода ( паничка ).

Хранене: Сравнително добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, хлебарки, ларви на насекоми. На по големите екземпляри могат да се дават малки гущерчета или новородени мишлета или плъхчета до веднъж на месец, но само за разнообразие, никога като основна храна. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: 92 дни (източник: Schultz & Schultz). Константна температура (27°C) и влажност (80%)

Още:
Един от цветните представители на род Brachypelma, притежава изключително красива окраска - комбинация между червено и черно. Отличителна особеност на този вид е черният триъгълник на главогърда.

Име: Brachypelma emilia
Раздел: Тарантули
Цена:
1.0см
45лв