Poecilotheria regalis

Информация:

Произход: Индия

Тип: Дървесен

Размер: Средно 19-23 см. разкрач за полово зрял индивид. Среден към бърз растеж.

Темперамент: Сравнително агресивен и нервен. Не разполага с уртикарни косъмчета.

Отрова: Силна!

Отглеждане: Температура 22-26°C (поотрасналите индивиди от този вид не са особено претенциозни и може да се отглеждат на „стайна” температура) Влажност 75%. Условията за отглеждане на всички Poecilotheria е практически еднакъв(с изключение на P.subfusca, която изисква сравнително по-ниска температура). Основните изисквания са средна влажност, средна температура и добра вентилация.

Терариум: Въпреки, че това е дървесен вид, е добре да се осигури сравнително дебел слой субстрат който ще задържа влагата. Важно е терариумът да е по-висок, от колкото широк, защото дървесните тарантули обичат да плетат паяжини и най-често го правят в горната част на терариума. Задължително е за големите индивиди да се сложи съд с вода (паничка).

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, и ларви на насекоми. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди. Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: Неизвестен

Още:
Видът не е подходящ за начинаещи.

Име: Poecilotheria regalis
Раздел: Тарантули
Цена:
2.5см
40лв