Poecilotheria formosa

Информация:

Произход: Индия

Тип: Дървесен

Размер: Средно 14-16 см. разкрач за полово зрял индивид. Бърз растеж.

Темперамент: Отбранителна и много бърза. Не разполага с уртикарни косъмчета т.е. атакува директно!

Отрова: Силна! Внимание: Отровата на Poecilotheria Formosa е най-потентна от целия род Poecilotheria!

Отглеждане: Температура 22-29°C Влажност 70%.

Терариум: Въпреки, че това е дървесен вид, е добре да се осигури сравнително дебел слой субстрат който ще задържа влагата. Важно е терариумът да е по-висок, от колкото широк, защото дървесните тарантули обичат да плетат паяжини и най-често го правят в горната част на терариума. Задължително е за големите индивиди да се сложи съд с вода ( паничка ). Poecilotheria Formosa използва комбинация от мрежи и нахвърлян отгоре субстрат за направата на бърлога.

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, и ларви на насекоми. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: Неизвестен

Още:
При Poecilotheria Formosa се наблюдава цветови диморфизъм т.е. има разлики между окраските на двата пола.

Поведението на Poecilotheria Formosa в терариум е много разнообразно: до 5 сменени кожи живее в дупка във вид на тръби от паяжина, изходът на която е над повърхността на субстрата. Според големината си паякът се премества все по-високо, използва готови укрития или добавя паяжина, в която за да замаскира укритието си, вплита субстрат, късчета дървесина или остатъци храна. Ако паякът има такова укритие,то той е по-малко агресивен. Но въпреки това, този вид не е подходящ за начинаещи.

Име: Poecilotheria formosa
Раздел: Тарантули
Размер: 2.0см
Пол: М
Цена:
4,0см
80лв