Poecilotheria ornata

Информация:

Произход: Шри Ланка

Тип: Дървесен

Размер: Средно 18-22 см. разкрач за полово зрял индивид. Среден към бърз растеж.

Темперамент: Нервен и агресивен. Не разполага с уртикарни косъмчета т.е. атакува директно!

Отрова: Силна!

Отглеждане: Температура 22-26°C. Влажност 70%. Условията за отглеждане на всички Poecilotheria е практически еднакъв(с изключение на P.subfusca, която изисква сравнително по-ниска температура). Основните изисквания са средна влажност, средна температура и добра вентилация.

Терариум: Въпреки, че това е дървесен вид, е добре да се осигури сравнително дебел слой субстрат който ще задържа влагата. Важно е терариумът да е по-висок, от колкото широк, защото дървесните тарантули обичат да плетат паяжини и най-често го правят в горната част на терариума. Задължително е за големите индивиди да се сложи съд с вода (паничка).

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци, и ларви на насекоми. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди. P. ornata рядко отказва храна, в следствие на което може да има ненормално големи размери на абдомена(коремчето).

Малките се хранят на всеки 2 до 5 дни, а големите на всеки 5-10 дни.

Инкубационен период: 66 дни (Източник: Todd Gearhart, 2001). При константна температура (27°C) и влажност (80%)

Още:
Един от най-едрите представители на род Poecilotheria. При добра диета и температури над средните екземплярите с размери над 20 см. разкрач не са рядкост.

Видът не е подходящ за начинаещи.

Име: Poecilotheria ornata
Раздел: Тарантули
Цена:
2,0см
40лв