Avicularia sp.Amazonica Brazil

Информация:

Произход: Бразилия

Тип: Дървесен

Размер: Средно до 13 см. разкрач за полово зрял индивид. Женските съзряват полово за 3-4 години и живеят повече от 12 години. Средна към бърза скорост на растеж.

Темперамент: Кротка, но плашлива и изключително бърза. Разполага с уртикарни косъмчета, но ги използва рядко. Род Avicularia разполага с уникален защитен механизъм – изстрелват малка струя екскременти в лицето на нападателя – безвредно, но често неприятно за собствениците безпокоящи ги с опити за държане в ръце..

Отрова: Слаба.

Отглеждане: Температура 28-32°C Влажност 75-80%. Високата влажност и добрата циркулация на въздуха в терариума е от критично значение за този вид!

Терариум: Въпреки, че това е дървесен вид, е добре да се осигури сравнително дебел слой субстрат който ще задържа и поддържа влагата. Важно е терариумът да е по-висок, от колкото широк, защото дървесните тарантули обичат да плетат паяжини и най-често го правят в горната част на терариума. Задължително е за големите индивиди да се сложи съд с вода ( паничка ). Предвид склонността на вида да плете е препоръчително в терариума да се поставят кръстосани клони или някаква друга аранжировка за която да захванат мрежите си.

Хранене: Добър апетит. Храната е стандартна, както при всички тарантули - скакалци, щурци и ларви на насекоми. Род Avicularia има подчертана антипатия към хлебарки. Ако бъдат приучени отрано или са гладни нападът хлебарки, но по принцип избягват да се хранят с тях. Не е препоръчително менюто да включва диво хванати насекоми, те може да пренасят паразити или пестициди.

Инкубационен период: Неизвестен

Още:
Представителите на род Avicularia са доста претенциозни към условията в които живеят и затова не се препоръчва на начинаещи. Често в ранна възраст се наблюдава висока смъртност сред малките без обясними причини.

Име: Avicularia sp.Amazonica Brazil
Раздел: Тарантули
Размер: 1.0см
Цена:
4,0см (Ж)
200лв.